Meniu navigare+

Cursurile de calificare pentru “Acces la muncă” sunt în plină desfășurare

Publicat în Acces la Munca

cursuri-date-tricotaje
Au început două din cursurile de calificare organizate în cadrul proiectului “Măsuri active de acces pe piața muncii a femeilor și a persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile, autorităților publice locale și organizațiilor societății civile” (ID 134316).

Cursul de operator introducere, validare și prelucrare date (2 serii, nivel calificare 2 – 720 de ore) a debutat joi, 30 iulie 2014, în Baia Mare, în activitatea de formare profesională fiind incluși 56 de participanți, selectați din grupul țintă stabilit în cadrul proiectului. Cursanții, îndrumați de formatori, studiază noțiunile necesare pentru dobândirea calificării în meseria de operator date.
curs-operator-date-12

Tot în cadrul proiectului “Acces la muncă”, de luni, 1 septembrie 2014, s-a dat startul și la cursul de lucrător tricotaje-confecții. Primii participanți au început pregătirea teoretică pentru meseria în care vor să se califice, susținuți de către formatori. Cursul are durata de 360 de ore, din care 120 de teorie și 240 de practică, și un nivel de calificare 1.

Deschidere curs de calificare în meseria de lucrător tricotaje-confecții

Deschidere curs de calificare în meseria de lucrător tricotaje-confecții

Participanții care se califică pentru meseriile operator date, respectiv lucrător tricotaje-confecții studiază în baza suporturilor de curs distribuite gratuit în cadrul proiectului. De asemenea, la finalul studiului, în cazul promovării unui test de verificare a cunoștințelor acumulate, aceștia urmează să primească subvenții de 360 de lei, pentru cei care urmează un curs de calificare de nivel 1, respectiv 1.080 de lei – nivel de calificare 2.

După susținerea unui examen, cursanților li se va elibera un Certificat de calificare autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC), recunoscut în România și restul statelor UE.
curs-operator-date-10

Beneficii – Acces la muncă:
– calificarea într-o meserie tot mai căutată pe piața muncii
– șanse sporite de angajare și/sau promovare.

Proiectul prin care se asigură calificare profesională gratuită este implementat de Nord Quality Consulting, în calitate de beneficiar, Siveco Romania și Refresh Media Transilvania, parteneri. Acesta este cofinanțat din Fondul Social European – Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 6, Domeniul major de intervenție 6.3.

Detalii legate de proiect găsiți la www.facebook.com/acceslamunca, iar informații despre proiectele cofinanțate din POSDRU pe www.fonduri-ue.ro/posdru/.