Meniu navigare+

Rezultate bune pentru proiectul “Acces la muncă” în cele 16 luni de implementare

Publicat în Acces la Munca

Conferinta de presa - final proiect Acces la munca
Într-un an, proiectul “Măsuri active de acces pe piața muncii a femeilor și a persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile, autorităților publice locale și organizațiilor societății civile” (ID 134316) a oferit șanse în plus pe piața muncii pentru aproape 400 de persoane, care au obținut certificate de calificare fără niciun fel de costuri din partea lor în meserii care au căutare în Regiunea de Nord-Vest.

Bilanțul proiectului “Acces la muncă” a fost prezentat în cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc în data de 26 august 2015, de la ora 13.00, în sala de conferințe a Hotelului Mara din Baia Mare și la care au fost prezenți reprezentanții partenerilor, participanți la cursurile de formare profesională și jurnaliști.

Pe durata implementării, s-au organizat cursuri gratuite de calificare în meseriile de operator, introducere, validare și prelucrare date, lucrător în tricotaje-confecții, respectiv în confecții piele și înlocuitori, dar și cursuri de inițiere în competențe informatice. De asemenea, s-au derulat campanii de informare online, radio și tv pentru promovarea egalității de șanse și de creștere a conștientizării rolului femeii în societatea actuală.

Proiectul, derulat de Nord Quality Consulting SRL (beneficiar), SIVECO Romania și Refresh Media Transilvania (parteneri), a fost cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Acesta a avut ca scop conștientizarea a 360 participanți din Regiunea Nord-Vest asupra principiilor egalității în drepturi și nediscriminării bazate pe gen printr-o intervenție în domeniul educației și facilitarea accesului la piața muncii pentru 224 de femei.

02-conferinta-presa-final-proiect

03-conferinta-presa-final-proiect

04-conferinta-presa-final-proiect

05-conferinta-presa-final-proiect

06-conferinta-presa-final-proiect

07-conferinta-presa-final-proiect

11-conferinta-presa-final-proiect

12-conferinta-presa-final-proiect

13-conferinta-presa-final-proiect

14-conferinta-presa-final-proiect