Meniu navigare+

Șomerii români își caută locuri de muncă pe internet

Publicat în Acces la Munca

utilizator-calculator
Șomerii români, în proporție de 77%, preferă să acceseze internetul pentru a comunica prin e-mail, arată o statistică recentă a Institutului Național de Statistică. Doi din trei șomeri au folosit internetul pentru obținerea de informații privind bunurile sau serviciile, mai arată datele oficiale ale INS.
Datele oficiale arată că, la finele anului 2014, numărul utilizatorilor de internet în România, cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani, era de 9,4 milioane de persoane.
Dorința de a avea acces la informații se regăsește atât la bărbați, cât și la femei, acestea din urmă situându-se ușor în urma „internauților” bărbați, în ceea ce privește utilizarea internetului, respectiv 63,8% dintre bărbați și 59,4% dintre femei.
La nivel național, internetul se utilizează în mod special pentru citirea site-urilor de știri/ziare/reviste (70,3%), căutarea informațiilor referitoare la bunuri sau servicii (65,7%), dar și pentru a juca sau descărca jocuri, imagini, filme sau muzică (45,5%).
De asemenea, printre cele mai frecvente scopuri pentru care a fost accesat Internetul în ultimele 3 luni din anul 2014 se află cele legate de comunicare, în special corespondența prin e-mail (78,6% din persoanele care au utilizat Internetul în ultimele 3 luni), dar și participarea la rețele de socializare (67%).