Meniu navigare+

Angajatorii din două domenii au introdus teste de limba română la recrutare

Publicat în Acces la Munca

masa sedinta
Folosirea greșită a adverbului „decât” (în construcții de tipul „Vrea decât să ajute”), a pronumelui relativ “care” cu funcția sintactică de complement direct fără prepoziția „pe” („Cartea care am citit-o nu e a mea”) sau a adverbului „mai” în fața pronumelui personal și a verbului și nu între ele („Mai îmi dai o dată cartea?”) sunt doar câteva dintre cele mai frecvente greșeli întâlnite în vorbire.

Acestea au început să fie sancționate de angajatori, pentru selecția candidaților fiind introduse exerciții de vocabular și sintaxă.

Verificarea nivelului de cunoștințe ale candidaților se face în prezent pentru posturi de vânzări sau în call center, având în vedere că în ultimii ani, doar jumătate dintre absolvenții de liceu din fiecare generație au reușit să promoveze examenul de bacalaureat, arată Ziarul Financiar.

Specialiștii în recrutare susțin că testele de limba română primite de candidați la interviul de angajare creează dificultăți în numeroase cazuri, în condițiile în care mulți tineri pică testele de vocabular și sintaxă introduse pentru a le valida cunoștințele de limba română înainte de angajare.

Foto: freeimages.com